<< Πίσω

"Ο λαός τραγούδι θέλει"

07/05/2017 - 21:00

Τα διαχρονικά τραγούδια και οι μεγάλες συνεργασίες του αξεπέραστου λαϊκού βάρδου Στράτου Διονυσίου, με αναφορά στους μεγάλους συνθέτες που έγραψαν για τη φωνή του, θα αναδειχθούν στη μουσική παράσταση «Ο λαός τραγούδι θέλει», που θα παρουσιάσει η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, την Κυριακή 7 Μαΐου (ώρα 21.00) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια, είναι ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και οι Πατρινοί, Δημήτρης Δημόπουλος και Διονυσία Καρόκη, ενώ επί σκηνής θα συμπράξει με τα 60 μπουζούκια του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς».

Μεγάλα λαϊκά τραγούδια, από την δεκαετία του ’60 έως και την δεκαετία του ’90, που είχε σφραγίσει με την ερμηνεία του ο Στράτος Διονυσίου, περιλαμβάνει το 3ωρο πρόγραμμα της Ορχήστρας, όπως: «Υποκρίνεσαι», «Τα πήρες όλα», «Και λέγε λέγε», «Άκου βρε φίλε», «Ο λαός τραγούδι θέλει», «Ο Σαλονικιός», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Έγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Θυμήσου» κ.ά.

Την ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, θα έχει ο πατρινός Μο Θοδωρής Γεωργόπουλος.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10 ευρώ, θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα στα καταστήματα:
«Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32), (Discover» (Πατρέως 30), καθώς και από την Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν Χορδώ» (Π. Δημητροπούλου 10)

Για πληροφορίες, στο τηλ. 2610-314.935

Μουσικοί

Συμφωνική ορχήστρα πνευστών "Ιατρεύς"

Τραγουδιστές

Γεράσιμος Ανδρεάτος
Άκης Δείξιμος
Δημήτρης Δημόπουλος
Διονυσία Καρόκη

Πληροφορίες

Τοποθεσία: 
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Περιοχή - Διεύθυνση : 
Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Αχαΐα
Χρονολογία: 
2017
Καλλιτεχνική διεύθυνση : 
Θοδωρής Γεωργόπουλος

Σκηνοθεσία: Θάνος Μπαλαφούτης
Παρουσίαση - Οργάνωση Παραγωγής: Παναγιώτης Ρηγόπουλος
Ιστορική Τεκμηρίωση: Γιάννης Παππάς